Over ons

Dit project is ontstaan om een nieuwe PowerPC laptop tot stand te brengen.
We zoeken naar mensen met een passie voor innovatie.

Onze passie voor innovatie en voor het project heeft al een moederbord producent ertoe aangezet het moederbord voor de PowerPC laptop te produceren.
Om ervoor te zorgen dat de laptop naar onze noden wordt geproduceerd hebben we jullie participatie nodig. Het helpen en promoten van kleinere hardware en software producenten die iets innovatief doen voor gemeenschap is ons doel.

Het GNU/Linux PowerPC laptop project wil gepassioneerde mensen verzamelen. Samen kunnen we het verschil maken om een nieuwe vrije en opensource PowerPC laptop te maken.

Het project staat al in de vroege stages van het design; zodra het ontwerp klaar is en we een enthousiaste gemeenschap hebben opgebouwd zal de laptop in productie gaan.

Het project is begonnen door Roberto Innocenti. Het project wordt nu ondersteunt door meer tientallen mensen.

Hieronder staan alle mensen die hebben meegwerkt aan het project en wensen deze informatie openbaar te tonen. De lijst zal frequent geüpdatet worden. (Als we iemand vergeten zijn, gelieve ons te contacteren)

Roberto Innocenti
Projectleider
Voor mij gaat technologie over het verbeteren van het leven voor alle mensen en niet voor het gewin van enkelen. Ik ben fan van vrije software en ik promoot graag kleine producenten van hardware en software die door hun innovatie de mensheid vooruit brengen. Ik probeer het leven en de maatschappij te humaniseren. Ik zorg voor twee technologie gerelateerde blogs en ik lanceerde het “GNU/Linux PowerPC laptop” project. Ik werk als programmeur en web designer en maak applicaties in python en php.
Guillermo Amat
Contacten en Spaanse vertaling
Ik ben geboren in Spanje in 1976. Ik hou van open source, Linux en ik heb nog steeds een oude Amiga (mijn 2e computer) die de reden is dat ik Informatica studeerde. Ik heb ook nog een PPC Mac Mini die op MorphOS draait. Ik help het project door de Spaanse vertaling te verzorgen. Ik denk dat een PPC laptop en Linux een perfecte combinatie zouden kunnen zijn. Graag zou ik ook andere besturingssystemen zoals AmigaOS en MorphOS er zien op draaien.
Bill Toner
Hardware werkgroep

Ik heb een bachelordiploma in Informatica van Rochester Institute of Technology (USA). Ik ben nu mijn master aan het afwerken in Informatica en Elektrotechniek van Johns Hopkins University (USA). Ik heb juist een groot semestrieel project afgewerkt waarbij ik twee Arduinos en een Linux PC gebruikte in een smarthome implementatie om verlichting en ventilatoren te besturen via Zigbee draadloze besturing.

Ik heb 16 jaar ervaring in halfgeleider/chip design, inclusief vijf jaar met Verilog ARM SoC’s door ze te simuleren met functionele testen geschreven in C.
Ik ben een fan van Amiga computers, die nu gebaseerd zijn op de PowerPC architectuur. Ik ben al ongeveer tien jaar op zoek naar een PPC laptop en ik ben blij om te zien dat zo een project bestaat.

Fadi Osman
Software werkgroep, Franse vertaling
Ik ben geboren in 1974 en gebruik nog steeds GNU/Linux op PowerPC op een dagelijkse basis. Ondanks dat veel van de dingen die we doen veel gericht zijn naar marketing en publiciteit vind ik het belangrijk dat mensen de vrijheid hebben om de software van hun keuze te draaien op het platform van hun keuze terwijl hun vrijheden beschermt zijn.
Het is ook belangrijk om op verscheidene platformen te kunnen werken
Roberto Guardato
Hulp voor de legalisatie van onze organisatie

Hulp voor de legalisatie van onze organisatie

Ik heb een passie voor computers en besturingssystemen. Ik heb een full time job en een familie waarin ik het meeste van mijn tijd steek. Het beetje vrije tijd dat ik nog heb spendeer ik aan mijn passies: Amiga, programmeren in C/ C++/ Basic, Android, 8-bit microcontrollers, Linux, MorphOS, AROS, AmigaOS en retrocomputers.

Mario Locati
one of the founders of our association in Italy
I am a computer hobbyist with a passion for open source software and curious about idea based on open hardware. I work with GIS systems, LAMP stack, and PostgreSQL/PostGIS on Linux, Windows and OSX. In my spare time I use AmigaOS and MorphOS also. I own several PowerPC computers such as a Power Macintosh 8500, a Power Mac G4, a MacMini G4, a MacPro iMac G5, and a Sam460ex by ACube Systems. When I first heard about a project for building a PowerPC laptop based on CPUs by Freescale I promptly joined the effort.
Riccardo Sironi
Hulp voor de presentaties in Italië
Afgestudeerd als computerexpert in 1975, maar al 15 jaar aan het werk in de publieke gezondheidszorg. Ik heb nooit mijn passie voor informatica verloren en zeker niet voor open source en GNU/Linux, die zeer goed past binnen het kader van het publiek goed.
Mario Frauscher
Duitse vertaling
Ik leef in Oostenrijk. Twee van mijn passies zijn Open Source software en vooral Linux. Ik ben aankoper van beroep (machinerie/werktuigen).
Stefan Förster
German Translation Duitse vertaling
Ik ben geboren in 1966 in Augsburg, Duitsland. In 1992 ben ik afgestudeerd in wiskunde aan de universiteit van Augsburg. Na mijn studies begon ik mijn carrière in verzekeringen. Vandaag verblijf ik en mijn familie in Singapore. Buiten mijn werk geniet ik van het sub-tropisch klimaat en het uitstekend eten in Zuid-Oost Azië. Mijn hobby is informatica, vooral met Linux machines. Daarbuiten ben ik een grote fan van FC Augsburg.
Henrick Johannson
Forum Moderator
Ik ben geboren in Zweden in 1980 en kreeg een interesse in computers door mijn neef zijn C64 te gebruiken. In de Jaren 90 gebruikte ik Amiga’s en later Windows→ Mac→ Linux→ MorphOS. Over de jaren heen werd ik een echte PPC fanaticus en ik gebruik dagelijks PPC hardware. Ik bezit 12 computers thuis waarvan 5 gebaseerd op de PPC architectuur. Ik heb ervaring met hardware en software demo’s en ik heb ook ervaring met forumbeheer. Mijn andere interesses zijn pen en papier RPG’s, koken en vlees eten.
Aubert Guillemette
Franse vertaling
Ik ben een student informatica uit Canada. Ik studeer voor het moment aan de Rouyn-Noranda Cegep, in Quebec (een Cegep is vergelijkbaar met een voorbereidende college op de universiteit). Ik ben in de ban van Open-Source software sinds mijn vader Linux op onze familiecomputer installeerde. Sinds dan is mijn interesse in computers blijven groeien. Ik begon oude computers te verzamelen van vrienden, buren en familie.
François Téchené
Media Productie
Ik ben een Franse film regisseur en animator. Ik werk voornamelijk voor het Brits bedrijf Free Seed Films. Mijn meest recente werk zijn de laatste 3 muziekclipjes van de Blockheads en een promotionele campagne voor No More Page 3. Ik heb enige interesse in retro computers alsook in vrije software/hardware. Ik denk dat PowerPC deel uitmaakt van een gezonde bio-diversiteit in computertechnologie.
Peter Czanik
Fedora ppc64 voor de PowerPC laptop
Peter is community manager bij Balabit, ontwikkelaars van syslog-ng. In zijn beperkte vrije tijd toont hij interesse in niet-x86 architecturen en werkt op een van zijn PPC, ARM of MIPS machines. Als de PowerPC laptop en een werkende kernel beschikbaar zijn is hij van plan Fedora en mogelijks OpenSUSE er op te porten.
Antonello Mangone
Vertaling
Antonello Mangone is geboren in 1972 in Milaan. Hij is sinds 1999 een web ontwikkelaar. Hij werkt voornamelijk aan de LAMP stack, maar soms werkt hij ook aan Python/Django en aan Ruby/ROR.
GNU/Linux was voor hem altijd al liefde op het eerste gezicht.
Saulo Paiva
Portugese vertaling
Mijn naam is Saulo Paiva en ik werk als IT ingenieur. Ik heb altijd al een interesse gehad voor de geschiedenis van computertechnologie, exotische hardware en de evolutie van de technologie.
Persoonlijk ben ik veel bezig met fotografie en muziek – soms hou ik van te veel dingen om met ze allemaal bezig te kunnen zijn.
Ik mis de tijd waarin we veel keuze hadden in processor-technologieën.
Adam Mierzwa
Poolse vertaling
Geboren in 1973 in Polen. Een Amiga computerenthousiast, inclusief de nieuwste AmigaOS 4.X versie.
Hardware fabrikant
Ontwerp & fabriceren van de PowerPC laptop

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.