Groepssynergie

power of group

We bouwen aan een op solidariteit gebaseerde inkoopgroep om een innovatieve producent aan te zetten (via een provisie) een PowerPC laptop te bouwen. We zoeken samen naar een eerlijke prijs (waar de kost voor het product te bouwen samenvalt met wat de consumenten er willen voor betalen).

De keuze voor een kleine producent is zowel ethisch als noodzakelijk. We volgen het paradigma van een collaboratieve economie waarin kapitaal accumulatie niet het referentiepunt is, maar waar passie en samenwerking dat wel is, en waar de producent genoeg, maar niet veel meer, verdient om zijn financiële stabiliteit te waarborgen.

In zo een model kunnen de klanten de eigenschappen van het finale product helpen te definiëren door een direct contact met de producent. Klanten worden dan een belangrijk deel van het productieproces door mee het ontwikkelingsprocess te sturen.

Deze opdracht is al aangenomen door een producent die ook een actief deel is van het project. De producent neemt niet deel aan het project voor de winst, maar voor de interesse in de uitdaging van het project.

Het moederbord zal ontworpen en gebouwd worden in Italië door deze producent, waarbij de rest van de laptop in bulk zal aangekocht worden van een ODM (standaard 15” laptop chassis, ontwikkeld voor een x86 laptop, maar dan zonder het x86 moederbord)

Een gloednieuwe laptop chassis maken in kleine aantallen is financieel niet haalbaar. De producent ontwerpt een PowerPC moederbord gericht op een bestaand chassis.

De gemeenschap die we rond dit project verzamelen is niet enkel een inkoopgroep omdat we niet enkel het project zullen financieren, maar het ook helpen met het ontwerpen en het porten van besturingssystemen zoals GNU/Linux

Onze gemeenschap zal informatie rond het project verspreiden zodat we met velen het project vooruit kunnen brengen.

Versterk het PowerPC laptop team! Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.