Welke software willen jullie zien op de GNU/Linux PowerPC laptop?

In lijn met ons idee rond transparantie geven we jullie een update rond onze activiteiten. We gaan een snel verslag geven van de voorbije maand en even vooruit kijken.

Om te beginnen willen we even melden dat we op het forum jullie hulp nodig hebben om de standaard set van applicaties te kiezen voor onze Linux distributie. We hebben al een eerste lijst samengesteld gegroepeerd per type applicatie en we hebben nog enkele suggesties die we in overweging nemen. We hebben natuurlijk al enkele bekende applicaties op onze lijst zoals LibreOffice, Iceweasel (Firefox), Gimp, Transmission, Calibre, enz… We nodigen jullie uit om het forum te bezoeken en ons jullie suggesties te geven.

 

Betreffende onze eerste financiering: we hebben onze op te halen bedrag opnieuw bekeken en we komen uit op € 55000. Het hoger bedrag komt door de kosten die we verwachten rond het certificeren van de laptop. Het doel blijft dit bedrag op te halen voor September 2016. De crowdfunding campagne zal de kosten van het design (dat we met een Vrij en Open Source hardware licentie zullen publiceren), de productie van vijf prototypes en het certificatieprocess dekken.

 

Om de crowdfunding campagne te kunnen lanceren moeten we eerst onze organisatie op poten zetten. We hebben gekozen voor een non-profit organisatie gebaseerd in Italië. We hopen de organisatie op het einde van deze maand in orde te hebben. Eens de organisatie in orde is zullen we iedereen die geïnteresseerd is om lid te worden een notificatie sturen. Dit zal het project vooruit helpen aangezien het zal zorgen voor fondsen voor kleinere kosten zoals het hosten van de website en presentatiemateriaal (flyers en dergelijke). Meer details volgen nog.

Iceweasel browser

 

Deze maand zullen we verder bespreken welke hardware we gaan gebruiken. We hebben een lijst met mogelijke onderdelen, maar we moeten zeker zijn dat we de juiste keuzes maken. De keuzes van de onderdelen zullen ook afhangen van de dimensies van de chassis. Het is mogelijk dat dimensies binnenkort zullen meegedeeld worden, maar we kunnen nog geen garanties geven. We nodigen jullie nogmaals uit om naar het hardware forum te gaan om ons jullie mening te geven.

En om af te sluiten: iemand op het forum vroeg ons naar onze aanwezigheid op sociale media. Je kan ons vinden op de volgende sites:

Dat is het voor deze update. Denk eraan dat elke mening en idee onze gemeenschap kunnen helpen. aboneer je op onze nieuwsbrief als je dit nog niet gedaan hebt en bezoek ons forum.

http://forum.powerpc-notebook.org/

Subscribe to our Newsletter

Term & Conditions *

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.